Składniki:
• 1 l rosołu
• 2 Kiełbasy z piersią
z Kurnej półki Cedrob
• 1 kg dyni
• 3 średnie ziemniaki, cebula
• 2 łyżki masła
• liść laurowy, ziele angielskie
• pół łyżeczki curry
• sól, pieprz

Do gotującego się rosołu wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki oraz dynię — z dyni należy wcześniej usunąć pestki oraz obrać skórkę. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i curry, wrzucić liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Gotować ok. 25-30 minut. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano.
Gdy zupa będzie gotowa, wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie i zmiksować na gładki krem.
Rozlać do talerzy i posypać podsmażoną kiełbasą.

Znajdź nas na FB

Reklama
previous arrow
next arrow
Slider
Reklama
previous arrow
next arrow
Slider
Reklama
Slider
Reklama
Slider
Reklama
Slider
Ogłoszenie
Slider
Reklama
Slider
Reklama
Slider
Reklama
Slider
Reklama
Slider