Składniki:
• 1 l rosołu
• 2 Kiełbasy z piersią
z Kurnej półki Cedrob
• 1 kg dyni
• 3 średnie ziemniaki, cebula
• 2 łyżki masła
• liść laurowy, ziele angielskie
• pół łyżeczki curry
• sól, pieprz
Do gotującego się rosołu wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki oraz dynię — z dyni należy wcześniej usunąć pestki oraz obrać skórkę. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i curry, wrzucić liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Gotować ok. 25-30 minut. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano.
Gdy zupa będzie gotowa, wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie i zmiksować na gładki krem.
Rozlać do talerzy i posypać podsmażoną kiełbasą.