Składniki:
• 1 l rosołu
• 2 Kiełbasy z piersią
z Kurnej półki Cedrob
• 1 kg dyni
• 3 średnie ziemniaki, cebula
• 2 łyżki masła
• liść laurowy, ziele angielskie
• pół łyżeczki curry
• sól, pieprz

Do gotującego się rosołu wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki oraz dynię — z dyni należy wcześniej usunąć pestki oraz obrać skórkę. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i curry, wrzucić liść laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Gotować ok. 25-30 minut. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano.
Gdy zupa będzie gotowa, wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie i zmiksować na gładki krem.
Rozlać do talerzy i posypać podsmażoną kiełbasą.

Reklama
Tesali
mazo kampania 1050x320px kopia
Tesali
scena-reklama-v3_5-
previous arrow
next arrow
mazo kampania 1050x320px kopia
Tesali
scena-reklama-v3_5-
previous arrow
next arrow
Reklama
koptrans-2022
Reklama
1-min
2-min
3-min
4
5-min
Reklama
reklama18
reklama18
Reklama
Studio Reklamy Ciechanów
Studio Reklamy Ciechanów
Reklama
trp-baner-www-min
Reklama
reklama-net
Reklama
biuro-wasik
Reklama
cicholska