Za nami warsztaty kulinarne „Zdrowa Wielkanoc” dla Kół Gospodyń Wiejskich z terenu gminy Opinogóra Górna.
W środowe południe sala konferencyjna Urzędu Gminy zamieniła się w kulinarną twierdzę. Panie z Kół Gospodyń Wiejskich licznie wzięły udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadziła Katarzyna Gubała- doradca kulinarny, kucharz w telewizyjnym programie ,,Pytanie na śniadanie”, autorka książek kulinarnych m.in. bestsellerowej ,,Wege w kwadrans”, szkoląca z zielonego menu najlepszych szefów kuchni w Polsce.
– W trakcie szkolenia udało się odkryć wiele tajemnic zdrowej kuchni roślinnej, skosztować rewelacyjnych dań, a przede wszystkim zyskać nową wiedzę i poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Było wysokobiałkowa jajecznica z tofu, ciecierzyca w hummusie, a nawet roślinna pasztetowa. Ta ostatnia szczególnie do gustu przypadła męskiej załodze uczestniczącej w naszych warsztatach – informuje Gminny Ośrodek Kultury w Opinogórze.
Podsumowując było smacznie i zdrowo.
MS.
Fot. GOK Opinogóra