Składniki:
• 4 nieduże filety z piersi kurczaka Cedrob
• 4 jajka
• 100 g świeżego szpinaku
• przyprawa do drobiu
• sól, pieprz
• tarta bułka, mąka, jajko do panierowania
• olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na półtwardo.
Filety z piersi kurczaka oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż nie przecinając boku, tak aby powstał
jeden większy płat. Rozbić tłuczkiem i przyprawić do smaku.
Szpinak włożyć na kilka sekund do wrzątku i odcedzić.
Na środku rozbitego płata mięsa ułożyć trochę szpinaku, jajko i ponownie warstwę szpinaku,
tak by otulił całe jajko. Ostrożnie owinąć mięsem, zamoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną
wody i obtoczyć w bułce z dodatkiem mąki.
Smażyć na głębokim oleju, na średniej mocy palnika.